A Bige-sztori: hamarosan pont kerülhet a műtrágya-király ügyének végére?

A Bige-sztori: hamarosan pont kerülhet a műtrágya-király ügyének végére?

agrarszektor.hu
2020 december közepén vesztegetés vádja miatt őrizetbe vették Bige Lászlót, a bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, és a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig elrendelte a műtrágyakirály bűnügyi felügyeletét. A döntés ellen az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig szabadlábra helyezés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken van a másodfokú elbírálás végett, döntés a közeljövőben várható - tudta meg az Agrárszektor a törvényszék sajtóosztályától. A közeljövőben várható döntés Bige László ügyében,

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, 2020. december 16-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozta egy őrizetben lévő nyíregyházi vállalkozó letartóztatásának elrendelését, aki ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. Mint az már tavaly kiderült, a vállalkozó Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, Magyarország egyik leggazdagabb embere, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét. 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója megállapította, hogy a bűncselekmény megalapozott gyanúja fennáll, azonban a gyanúsított letartóztatása helyett csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a nyomozási bíró döntése ellen a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében. A megyei főügyészség álláspontja szerint fennáll ugyanis annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon a hatóság elől elszökne, illetve elrejtőzne, továbbá annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná 

 - tájékoztatta az Agrárszektort az ügyészség.

Lapunk a Nyíregyházi Törvényszéktől azt az információt kapta, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig rendelte el Bige László gyanúsított bűnügyi felügyeletét, azonban a bíróság döntése ellen mindkét fél fellebbezést jelentebb be, ahogy azt fentebb is írtuk az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig a szabadlábra helyezés érdekében. Az ügy jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken van folyamatban a másodfokú elbírálás végett, a döntés a közeljövőben várható.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?