A Bige-sztori: hamarosan pont kerülhet a műtrágya-király ügyének végére?

agrarszektor.hu
2020 december közepén vesztegetés vádja miatt őrizetbe vették Bige Lászlót, a bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, és a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig elrendelte a műtrágyakirály bűnügyi felügyeletét. A döntés ellen az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig szabadlábra helyezés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken van a másodfokú elbírálás végett, döntés a közeljövőben várható - tudta meg az Agrárszektor a törvényszék sajtóosztályától. A közeljövőben várható döntés Bige László ügyében,

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, 2020. december 16-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozta egy őrizetben lévő nyíregyházi vállalkozó letartóztatásának elrendelését, aki ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. Mint az már tavaly kiderült, a vállalkozó Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, Magyarország egyik leggazdagabb embere, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét. 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója megállapította, hogy a bűncselekmény megalapozott gyanúja fennáll, azonban a gyanúsított letartóztatása helyett csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a nyomozási bíró döntése ellen a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében. A megyei főügyészség álláspontja szerint fennáll ugyanis annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon a hatóság elől elszökne, illetve elrejtőzne, továbbá annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná 

 - tájékoztatta az Agrárszektort az ügyészség.

Lapunk a Nyíregyházi Törvényszéktől azt az információt kapta, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig rendelte el Bige László gyanúsított bűnügyi felügyeletét, azonban a bíróság döntése ellen mindkét fél fellebbezést jelentebb be, ahogy azt fentebb is írtuk az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig a szabadlábra helyezés érdekében. Az ügy jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken van folyamatban a másodfokú elbírálás végett, a döntés a közeljövőben várható.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?