A melegrekordok hete volt a mostani, de hétvégén minden megváltozik

MTI
Csütörtökön ismét megdőlt a napi melegrekord: 29 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mértek Körösszakálon, hétvégén azonban már mérséklődik a meleg. Jövő héten még nagyobb változást tartogat az időjárás, egy markáns hidegfront hoz ugyanis jelentős lehűlést - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Hajdú-Bihar megyei községben az előzetes adatok alapján 29,1 Celsius-fokig melegedett a levegő, eddig az 1923-as 27 fok volt a napi rekord. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében azt írta, pénteken még a makacsabb dunántúli ködfoltok is feloszlanak a déli órákra. Ezt követően már országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A leghidegebb órákban többnyire 4-11 fok lesz. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Szombatra virradó éjszaka többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon kiterjedtebb ködtakaró is létrejöhet, amelynek egy része néhol tartósan megmaradhat, másutt viszont napközben nagyrészt feloszlik, és naposra fordul az idő. A minimumhőmérséklet 3-12, a maximumhőmérséklet általában 20-25 fok között alakul, a tartósan ködös, borús tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Vasárnapra virradóra is többfelé tartósan megmaradhat a köd. A ködös tájakon helyenként szitálás előfordulhat. Másutt viszont napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad - olvasható az előrejelzésben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?