Kettészakad az ország: ezt a térségét nem kíméli majd az egész napos eső

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik a csapadék kedden az ország felé. Míg északon a tartós eső lesz a jellemző, addig délen eleinte záporok, zivatarok alakulnak ki, és csak este érkezik meg az igazi eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt. A hőmérséklet szintén két részre osztja majd az országot, van ahol 11-16, másutt pedig 17-23 fok között várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedden megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek majd az egybefüggő felhőrétegben - írja a met.hu. Többfelé, több hullámban lehet csapadék: északon tartós eső, míg délebbre eleinte záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki, majd a kora esti óráktól ezeken a vidékeken is az eső lesz a jellemző. A déli szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, de az Észak-Dunántúlon az északi, északkeleti szél fog megerősödni. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11, 16, míg délebbre 17, 23 fok között várható.

<b>

EZ IS ÉRDEKELHET
</b>Ahogy azt már tegnap megírtuk Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55