Kettészakad az ország: ezt a térségét nem kíméli majd az egész napos eső

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik a csapadék kedden az ország felé. Míg északon a tartós eső lesz a jellemző, addig délen eleinte záporok, zivatarok alakulnak ki, és csak este érkezik meg az igazi eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt. A hőmérséklet szintén két részre osztja majd az országot, van ahol 11-16, másutt pedig 17-23 fok között várható.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedden megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek majd az egybefüggő felhőrétegben - írja a met.hu. Többfelé, több hullámban lehet csapadék: északon tartós eső, míg délebbre eleinte záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki, majd a kora esti óráktól ezeken a vidékeken is az eső lesz a jellemző. A déli szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, de az Észak-Dunántúlon az északi, északkeleti szél fog megerősödni. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11, 16, míg délebbre 17, 23 fok között várható.

<b>

EZ IS ÉRDEKELHET
</b>Ahogy azt már tegnap megírtuk Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?