Hétvégére bedurvul az időjárás: kemény mínuszokkal érkezik a december

MTI
Lehűlés várható a hétvégén. Vasárnap, december első napján néhol akár mínusz 8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Tóth Tamás meteorológus az M1 aktuális csatornán elmondta, a jövő hét elején télies fordul az időjárás, de inkább csak látványhavazás várható.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Pénteken rövidebb-hosszabb napos időszakok is lesznek, de elszórtan záporokra is számítani kell. A Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén egy-két zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 10-15 fokig melegszik fel a levegő.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

Szombaton a többórás napsütés mellett helyenként záporok várhatók, főként a hegyekben egy-egy hózápor is lehet. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett északi völgyekben lehet. A nappali maximumok 5 és 9 fok között alakulnak.

Vasárnap,december elsején kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Estére nyugaton megvastagszik a felhőzet, késő este arrafelé már eleredhet az eső. A szél napközben megélénkül, a Dunántúl északi felén többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 7 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Tóth Tamás meteorológus délután az M1-en elmondta, december elsejével megkezdődik a meteorológiai tél. Mostanáig - mint megjegyezte - az átlag felettiek voltak a hőmérsékleti értékek. Szombattól kezdődik a lehűlés, melynek hatására vasárnap már az ilyenkor szokásosnál egy kicsit hidegebb is lehet. A jövő héten - amikor a leghidegebb lesz - kevéssel fagypont körül alakulhatnak a maximumok, éjszakánként mínusz 10 fok körüli hideg is lehet.

A jövő hét elején érkezik a nagyobb nedvességtartalmú levegő. Hétfőn kezdetben még nagyobbrészt eső valószínű, amely majd látványhavazásba vált át. Leginkább az északi megyékben várható hó, az ország déli részén nem. A hegyvidéki területeken alakulhat ki szánkózásra, hógolyózásra alkalmas hó - mondta a meteorológus.

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?