Nem viccelt az időjárás: brutális hideggel érkezett meg a tél az országba

agrarszektor.hu
Az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb reggelre ébredhettünk, átlagosan ugyanis -4, -5 fok volt az országban - írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A tél tehát valóban megérkezett december elsejével, ráadásul megdőlt a mostani szezonrekord is, hiszen Fülöpházán -10,1 fokot mértek hajnalban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Elkezdődött a meteorológiai tél, amit a minimum-hőmérséklet is szépen tükröz. Az utóbbi időszakra oly jellemző enyhe idő helyett most az ilyenkor szokásosnál (általában 0, -1 fok) csípősebb reggelre ébredhettünk, átlagosan -4, -5 fok közötti értékeket mérhettünk az országban. 

A leghidegebbet reggel 7 óráig (a hivatalos minimum 18 és 6 UTC között áll be) Zabarban mérték, ott -9,9 fokig hűlt le a levegő, azonban később tovább süllyedt  a levegő hőmérséklete, így összességében Fülöpházán volt a legzimankósabb a hajnal, ott -10,1 fokot regisztráltak. Ezzel tehát megdőlt a mostani szezonrekord, amit eddig Zabar tartott -8,4 fokkal (melyet még október 31-én mértek). 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03