Megjelent a rendelet, ami óriási változást hozhat Magyarországon
Fontos kertészeti termékek kerültek ki az abban felsorolt bejelentésköteles élelmiszerek köréből.
A vöröslencse más hüvelyesekhez hasonlóan kiváló tápértékű alapanyag. A konyhában sokféleképpen elkészíthető, fogyasztása erősen ajánlott.
A vöröslencse jellemzői
A Földközi-tenger vidékén őshonos vöröses színű lencseféle. Nagy mennyiségű szénhidrátot és fehérjét tartalmaz, ezért a vegetáriánus konyha egyik alapvető élelmiszere, az indiai konyha is nagyon kedveli. Nagyszerű „húspogácsa, fasírt vagy egyéb húsfélék” készíthetők belőle. Továbbá a vörös lencsét érdemes leves, főzelék, saláta gyanánt fogyasztani, de készülhet belőle szendvicskrém, paradicsomos egytálétel vagy valamilyen rakott étel, ahol a vörös lencse a darált húst helyettesíti.
A vöröslencse fehérjetartalma a növényi eredetű alapanyagok között kiemelkedő, 25,5 g fehérje található 10 dekában. A szervezetünkre rendkívül kedvező hatású összetevői még az alábbiak: kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, bór, jód, kobalt, cink, króm, B2, pantoténsav, B6, folsav és biotin van benne.
Fontos kertészeti termékek kerültek ki az abban felsorolt bejelentésköteles élelmiszerek köréből.
A durum búzával és a lencsével ellentétben bizakodóak a kanadai gazdák a repcét és tavaszi búzát illetően.
Egyre nagyobb teret nyernek a növényi alapú alternatívák: a madárinfluenza és a fenntarthatóság iránti igény új lendületet ad a piacnak.
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
23 év alatt közel négyszeresére nőtt a lencse kilogrammonkénti ára Magyarországon.
A pálinkafőzés Magyarországon sokak számára nemcsak hagyomány, hanem szenvedély is, ugyanakkor üzletként fenntartani ma már hatalmas kihívás.
Az MBH Bank agrofood-vezetője szerint van perspektíva az ágazatban, de több kérdést is újra kell gondolni.
Igazi szenzációról számoltak be a szakemberek, minden eddigi rekord megdőlt idén.
Bár a méz a legismertebb és legelterjedtebb méhészeti termék, a kaptár falain belül számos más finomság is rejtőzik.
Egyre több kis- és középvállalkozás fordul energiahatékonysági fejlesztések felé a magas energiaköltségek csökkentése érdekében.
Versenyben maradni manapság nagy kihívás az agrártermelők számára. A szövetkezeti összefogás elengedhetetlen, ha nemcsak túlélni, hanem fejlődni szeretnénk.