Már-már téli időben lehet részünk, egy apróságot leszámítva

agrarszektor.hu
Csütörtök éjszakára a déli és nyugati országrészben átmenetileg meg fog növekedni a fátyolfelhőzet, a délnyugati határszélen ez meg is fog vastagodni. Pénteken a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett több órára ki fog sütni a nap, és helyenként, nagyobb eséllyel keleten és a délutáni órákban, záporok, hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél napközben időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között lesz valószínű.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Éjjel a Dráva völgyében, valamint északkeleten és az Alföldön foltokban köd képződhet, olvasható a met.hu oldalán. Az előttünk álló éjszaka már az északkeleti határ közelében előfordulhat egy-egy hózápor, pénteken napközben erre nagyobb esély a keleti országrészben mutatkozik egy észak-déli irányú összeáramlási zóna mentén, de megmaradó hórétegre a síkvidéken nem lehet számítani.

Napközben az ország nyugati és déli részén megnövekszik a fátyolfelhőzet, de a délnyugati határszélen vastagabb lehet a felhőzet. Másutt gyengén vagy közepesen felhős idő lesz. Alapvetően csapadékmentes lesz az idő, csupán északkeleten fordulhat elő egy-egy hózápor, aminek az esélye a délutáni órákban meg fog növekedni. A nap során az északnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de délután az ország középső harmadában időnként megerősödhet.

Kép forrása: Getty Images

Az előrejelzések szerint a pénteki nap során a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem lesz várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?