A biztonságosabb szárításért!

A biztonságosabb szárításért! (x)

agrarszektor.hu
A terményszárítás tűzveszélyes technológiai folyamat, de kordában tartható!

A terményszárítás a növénytermesztés befejező művelete, mely nélkül a terményeink java néhány nap alatt tönkremenne. Célja a szemesterményben zajló élettani folyamatok oly mértékű lassítása, hogy az a betakarítástól a felhasználásig jó minőségben tárolható legyen.

Most egy rendkívüli akció keretein belül a Videokontroll precíziós szárítási megoldását akár 7 év futamidejű, alacsony kamatozású KITE NHP hitel segítségével, a KITE Hiteliroda egy ablakos ügyintézése mellett is megvásárolhatja.


A terményszárítás ma egyszerre jelent technikai, technológiai és gazdaságossági kérdést, aminek az optimalizálása összetett feladat. A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti - az RS Bt.-vel kötött stratégiai megállapodás alapján - a szemestermény-szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innovációt, a Videokontroll elnevezésű technológiát. A KITE Zrt. fontosnak tartja a precíziós gazdálkodást komplexen vizsgálni, a növénytermesztés folyamata ugyanis nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a Videokontrollra alapozott terményszárítás, mely által biztosítva van a KITE Zrt. partnerei számára a növénytermesztés teljes vertikumára a precíziós megoldás. Magyarországon jelenleg már több mint 70 üzem működik ezzel a rendszerrel.
A rendszer modern informatikai eszközökre, adatfeldolgozási eljárásokra épül.

 

Precíziós szárításnak nevezzük, amikor a szárítási folyamat szoros kontrollja mellett fokozatosan és kíméletesen csak annyi vizet veszünk el a terményből, amennyi a biztonságos raktározáshoz szükséges, miközben a termény lokális túlhevülését és a túlszárítást kizárjuk.

A Videokontroll a gravitációs rendszerű, keresztáramú aknás szárítók esetén - a tornyon lévő kilépőnyílások számától függően akár több száz mérési ponttal - nyújt megoldást a távfelügyeletre. A rendszer segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, illetve ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. A szárító minden egyes kilépőablakát hőmérsékletérzékelővel látjuk el, helyspecifikus hőmérsékleti információt kapunk a teljes toronyról egy hőtérkép formájában. A berendezés ezzel a terménytömegen áthaladó forró levegő hőmérsékletét méri a teljes felületen a kilépés pillanatában, ezáltal ellenőrizhetővé téve a szárítási folyamatot.
Ez a termény beltartalmi értékét maximálisan óvja, a szárításhoz szükséges energia mennyiségét pedig minimalizálja. A precíziós szárítás legfontosabb sarokköve, hogy a termény minőségének a megőrzését helyezzük a középpontba. Az eljárás a tűz elleni védelem mellett, az energiafelhasználást is optimalizálja. A Videokontroll a korosabb szárítókkal és a legújabb technológiákkal is megvalósítható.
A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag is beépíthető, és a szárítási folyamat minden fontos paramétere egy monitoron, sőt akár egy mobil applikáció segítségével interneten keresztül is figyelemmel kísérhető.

 

Előnyei:
• Megelőzhetőek a helyi elakadásokból, túlmelegedésből, öngyulladásból keletkező tűzesetek.
• Jól bevált az egyenetlen szárítást okozó üzemeltetési hibák észlelésére
• Az elérhető legmodernebb számítástechnikai eszközök alkalmazásával az elakadt terményt rövid időn belül jelzi, jóval a tűz kialakulása előtt, így a kezelő beavatkozhat, mielőtt kár keletkezne.
• A folyamat szoros kontrollja következtében elkerülhető a túlszárítás, ami energiamegtakarítással és a termény beltartalmi értékének javulásával jár, miközben a termény raktározhatósága is javul.
• Az összes érzékelő által mért adat egyidejűleg figyelemmel kísérhető a monitoron


A Videokontroll rendszer alkalmazásáról és beüzemeléséről érdeklődjön területileg illetékes precíziós gazdálkodási szaktanácsadó kollegáinknál vagy látogassa meg honlapunkat:

https://pgr.hu/

Északkelet-magyarországi régió: Béres András, +36 30 967 0022
Északnyugat-magyarországi régió: Boros Roland, +36 30 167 7255
Dél-dunántúli régió: Veszelovszki Ádám, +36 30 418 1425
Közép-magyarországi régió: Goda László, +36 20 354 7494
Déli régió: Said Dávid Ábrahám, +36 30 175 6772

(X)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?