Megdőlt az országos melegrekord: ebben a zalai városban volt a legjobb idő

Megdőlt az országos melegrekord: ebben a zalai városban volt a legjobb idő

MTI
Megdőlt az országos napi melegrekord csütörtökön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Azt írták: a hőmérsékleti értékek csütörtökön sokkal inkább hasonlítottak a március végén szokásos értékekhez. Még országos átlagban is 14 Celsius-fok körül alakultak a csúcsértékek - írták, ugyanakkor megjegyezve: a hőérzeten többfelé jelentősen ronthatott a viharos északnyugati szél.

Az eddigi február 4-i rekord 17,6 fok volt, ezt 2004-ben Szentgotthárdon mérték. Most ehhez képest a meteorológiai szolgálat több mérőállomásán is regisztráltak magasabb értékeket. A legmelegebb Letenyén volt, ott 18,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. A fővárosi rekord jelen állás szerint "csupán beállt": 1967-hez hasonlóan csütörtökön is 13,8 fokig melegedett fel a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzés szerint az első februári hétvégén néhol tavasziasan enyhe lesz az időjárás, akár 16 fokig is felmelegedhet a levegő. Az országon belül viszont nagy lesz a kontraszt, másutt ugyanis napközben is csak épphogy fagypont feletti értékek várhatók.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?