Óriási bajban van az emberiség: ha ez így megy tovább, darabjaira hullhat a civilizáció

Óriási bajban van az emberiség: ha ez így megy tovább, darabjaira hullhat a civilizáció

MTI
David Attenborough szerint a klímaváltozás jelenti a legnagyobb fenyegetést az emberiség biztonságára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 94 éves angol természettudós az ENSZ Biztonsági Tanácsának virtuális találkozóján szólalt fel kedden. Mint fogalmazott: 

ha tovább haladunk ezen az úton, akkor szemtanúi leszünk mindazon tényezők összeomlásának, amelyeknek a biztonságunkat köszönhetjük: ilyen az élelmiszertermelés, az ivóvízhez való hozzáférés, az élhető környezeti hőmérséklet és az óceáni táplálékláncok.

Hozzátette: 

ha a természet világa nem képes többé kiszolgálni a legalapvetőbb szükségleteinket, akkor a civilizáció többi része is rövid időn belül darabjaira hullik. Nem irigylem azt a felelősséget, amely mindezek miatt önökre hárul

- jegyezte meg a természettudós.

Az ENSZ következő klímaértekezlete (COP26) novemberben lesz a skóciai Glasgowban. Ez lesz a nemzetközi szervezet legfontosabb konferenciája a párizsi klímaegyezmény megszületését eredményező 2015-ös találkozó óta. Az egyezmény célja a globális átlaghőmérséklet emelkedésének jóval 2, de inkább 1,5 Celsius-fok alatt tartása az iparosodás előtti szinthez képest.

A tanácshoz intézett beszédében Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a globális károsanyag-kibocsátás csökkentésében való nagyfokú szerepvállalásra buzdította az országokat, vállalatokat, városokat és pénzügyi intézeteket. Jelenleg Kína és az Egyesült Államok a világ legnagyobb üvegházhatásúgáz-kibocsátói.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?