Tombol a levéltetű-invázió a magyar kertekben: tele vannak a növények a kártevőkkel

Tombol a levéltetű-invázió a magyar kertekben: tele vannak a növények a kártevőkkel

agrarszektor.hu
Országszerte tele vannak a növények levéltetvekkel, a bodza virágán, és a dísznövények friss hajtásain is látható az invázió. A háttérben az időjárás, az enyhe tél, valamint az áll, hogy összecsúsztak az évszakok.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komoly levéltetű-invázió alakult ki a magyar kertekben, amiben közrejátszik, hogy egymásba csúsztak az évszakok, illetve nagy enyhe volt a tél - írja az Agrofórumra hivatkozva a HVG. A tetvek a bodzatermesztőknél jelentenek komoly problémát, mert most vannak teljes virágzásban a növények, és a tetvek a betakarítást, a virágok tisztaságát veszélyeztetik. Ugyanakkor a kertekben a rózsák, mályvák és más, intenzíven növekvő dísznövények friss hajtásai is tele vannak a kártevőkkel, így komoly problémákat okozhatnak a termelőknek, gazdáknak. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58