Tombol a levéltetű-invázió a magyar kertekben: tele vannak a növények a kártevőkkel

agrarszektor.hu
Országszerte tele vannak a növények levéltetvekkel, a bodza virágán, és a dísznövények friss hajtásain is látható az invázió. A háttérben az időjárás, az enyhe tél, valamint az áll, hogy összecsúsztak az évszakok.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Komoly levéltetű-invázió alakult ki a magyar kertekben, amiben közrejátszik, hogy egymásba csúsztak az évszakok, illetve nagy enyhe volt a tél - írja az Agrofórumra hivatkozva a HVG. A tetvek a bodzatermesztőknél jelentenek komoly problémát, mert most vannak teljes virágzásban a növények, és a tetvek a betakarítást, a virágok tisztaságát veszélyeztetik. Ugyanakkor a kertekben a rózsák, mályvák és más, intenzíven növekvő dísznövények friss hajtásai is tele vannak a kártevőkkel, így komoly problémákat okozhatnak a termelőknek, gazdáknak. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?