Erős faggyal indul a hét: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Erős faggyal indul a hét: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Erős faggyal és erős széllel indul a hét, sokfelé -10 fok alatt is alakulhat a reggeli hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön lesz a leghidegebb a hajnal, a fagyzugos részeken -15 fok is előfordulhat majd.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn reggel az Alpokalján még helyenként kisebb havazás, havas eső várható, míg keleten ködfoltok és naposabb idő indítják a hetet - írja az Időkép. A keleti megyékben komolyabb fagyok is előfordulhatnak, hazánk északkeleti csücskében -10, -13 fokig csökken a hőmérséklet. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén máshol is közel -10 fok körül alakulnak a minimumok, nyugaton lehet enyhébb a reggel. Napközben változóan felhős lesz az ég, nyugatról is elvonul a csapadék. A szél azonban feltámad, élénk, északon erős, az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ismét fagyos lesz a reggel, és a leghidegebb északon, északkeleten lehet. Az élénk, erős északi szél kitisztítja az időt, szikrázó napsütés váltja a felhőket. A hétfőhöz hasonlóan 0-5 fokos maximumokat mérhetünk.

Forrás: Időkép

A tiszta idő miatt szerda reggel tud leginkább lehűlni az idő, szinte mindenütt -5 fok alá megyünk, északon és a hegyekben -10, a fagyzugos részeken -15 fok körüli fagy is előfordulhat. A szél még szerdán is élénk lehet, de cserébe a napsütés is megmarad. A napos, csapadékmentes idő csütörtökön is folytatódik, az erős fagyok után azonban délutántól enyhülés jön.

Pénteken hajnalban ködfoltok lehetnek - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Napközben többórás napsütés várható, csapadék nélkül. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. A hajnalban mínusz 10 és 0 fok közötti hőmérsékletről kora délutánra plusz 1 és 9 fok közé melegszik a levegő. 

Szombaton és vasárnap hajnalban is lehetnek ködfoltok. Néhol kevésbé, másutt erősebben felhős lesz az ég. Szombaton előfordulhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, vasárnap nem valószínű. Szombaton még helyenként megerősödhet a szél, vasárnap csak élénk légmozgás várható. Szombaton a minimumok mínusz 8 és plusz 2, a maximumok 0 és plusz 8 fok között alakulnak. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02