Óriási rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: több éve nem volt ilyen

Óriási rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: több éve nem volt ilyen

MTI
Ismét megdőlt a napi szélrekord Budapesten, a János-hegyen kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Amint írták, az előző nap országos rekordot hozó északnyugati szél még kedden éjjel is viharos széllökésekkel tombolt a Budai-hegységben. Így a február 8-i fővárosi szélrekord is megdőlt: a János-hegyen 93,2 kilométer/órás széllökést is regisztráltak. Mostanáig az ezen a napon mért fővárosi szélrekord 91,1 kilométer/óra volt, amelyet szintén a János-hegyen mértek 2015-ben - közölték.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Jelenleg már sehol sincs érvényben figyelmeztetés sem az erős szél, sem más veszélyes időjárási jelenség miatt. Csütörtökre virradóra viszont több helyen is köd képződhet, kiemelten északkeleten. A veszélyjelzésben azt írták: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csak lassan javulnak majd a látási viszonyok napközben.

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: jelentősen mérséklődött a szél, és az előrejelzés szerint szerdán és csütörtökön mérsékelt marad a légmozgás. Szintén Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat azt is megjegyezte: itt a tavasz. Ezt alátámasztva egy másik bejegyzésben a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) friss valószínűségi előrejelzéseire hivatkozva azt írták: a következő két hétben is a sokévi átlagnál melegebb időre lehet számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?