Iszonyúan népszerűek ezek a növények itthon: rengeteg magyar keresi őket

Iszonyúan népszerűek ezek a növények itthon: rengeteg magyar keresi őket

agrarszektor.hu
Nőnap alkalmával jelentősen megugrik a virágüzletek forgalma. Örvendetes, hogy egyre többen választják a tavaszi hazai termesztésű hagymásokat: a tulipánt, a jácintot és a nárciszt, cserepes és vágott formában egyaránt - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. Ahogy közeledik a nőnap, érezhetően megnövekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan szélesedik a virágüzletek kínálata is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vásárlók elsősorban személyre szabottan keresik az ajándékokat, többségük tudja, hogy a megajándékozott minek örülne leginkább. Nemcsak a kiválasztott virágnak, hanem színének is üzenete van, közeli családtagoknak a szeretet kifejezéseként bordó és vörös virágot is választhatunk, míg üzleti, vagy egyéb hivatalos kapcsolat esetén általában a semlegesebb színek, a fehér és a sárga a megszokott. A nőnap nagyszerűsége ebben rejlik: minden nőt ünneplünk, köszönthetünk, érdemes evvel a lehetőséggel élni! A virágajándékozással kapcsolatos felmérések szerint a virággal megajándékozottak sokáig emlékeznek arra, hogy kitől és mit kaptak! Virágfajták szempontjából a tavaszi hagymások népszerűsége folyamatosan nő. 

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

A Magyarországon is termesztett, cserepes vagy vágott formában kapható tulipánt, jácintot, nárciszt és krókuszt is sokan választják tavaszt idéző hangulatuk, és sok esetben friss illatuk miatt. Számos virágboltban ezen virágokból kifejezetten erre az alkalomra készült kisebb-nagyobb csokrokkal várják a vásárlókat. A tavaszi hagymások mellett hazai kínálatból elérhető a koratavaszi évelő primula is, amely élénk színeivel a természet újjáéledését idézi. A tavasziak mellett népszerűek a hagyományosan elérhető virágos cserepes növények széles tárháza, a fokföldi ibolyától az azaleáig. A vágott virágok több fajtájának termesztése egész éven át folyik, ilyen például a gerbera és a liliom is. A látványos megjelenésű, tartós vagy illatos virágok közül a legtöbb esetében vannak hagyományai a hazai termesztésnek, ezért könnyen tudunk kedvenc virágokból álló csokrot készíttetni a női munkatársunknak, barátainknak, családtagunknak. Természetesen importból is számos fajta szélesíti a kínálatot, de ha tehetjük, válasszuk a hazait!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?