Hihetetlen, ami a magyar erdőkben zajlik: ezt mindenki meg fogja érezni

Hihetetlen, ami a magyar erdőkben zajlik: ezt mindenki meg fogja érezni

agrarszektor.hu
A magyar kormány aktívan cselekszik a Kárpát-medence környezeti állapotának megőrzéséért és javításáért. A mai ültetés pedig kifejezi annak szükségszerűségét, hogy aktívan cselekednünk kell hazánk természeti örökségének fennmaradása érdekében - mondta Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár az Országfásítási Program újabb állomásán, Kányaváron.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár emlékeztetett, az Agrárminisztérium 2019-ben tűzte ki elsődleges célként az ország fával borított területének növelését és indította útjára az Országfásítási Programot, majd ennek keretében a Településfásítási Programot. Zambó Péter kiemelte, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében azóta több mint 42 ezer hektár új erdő létesítésére nyújtottak be igényt a gazdák. A rendszerváltozás óta eltelt eddigi teljes időszakban 200 ezer hektár új erdőt telepítettek a magántulajdonosok. Szintén a zöldítés a célja a Településfásítási Programnak, melynek során két év alatt összesen 1350 település jutott hozzá 36 ezer sorfához, amelyeket utak mellé, játszóterekre, iskolaudvarokba ültettek el szerte az országban. Az állami erdőgazdaságok pedig eddig mintegy 680 hektár új erdőt hoztak létre a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében - tette hozzá az államtitkár.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Zambó Péter azt is elmondta, az erdei fa- és cserjefajokkal borított területek nagysága meghaladja a kétmillió háromszázhatvanháromezer hektárt, az ország területének 25,4%-át. Ezen belül a legnagyobb részt az erdők képviselik, közel kétmillió kétszázezer hektárt, amely 2,3%-os növekedést jelent.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy minden megyében - mint ahogy itt Zalában is - kialakításra kerül az újszülöttek erdeje, amely a kormányzatnak azt a vállalását teljesíti, hogy 2030-ig évente minden születendő gyermek után elültetésre kerüljön legalább 10 fa. A 2020-21-es ültetési szezonban így több mint egymillió egyszázezer fa elültetésére került sor- emelte ki. Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a 2,71 hektáros mintaerdősítés keretében 23 ezer darab kocsányos tölgy csemetét, gyertyán csemetét, hegyi juhar csemetét, valamint vadgyümölcsöket ültettek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?