Gigavihar csap le az országra vasárnap: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Gigavihar csap le az országra vasárnap: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Meleg, de szeles idővel búcsúzik a hét, a Dunától keletre délután többfelé várható zápor, zivatar, könnyen láncba is rendeződhetnek. Emiatt országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A veszélyjelzés szerint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye járásaira másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet. Az ország többi területén elsőfokú riasztások várhatók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét legmelegebb napja lesz a vasárnap, délkeleten 25-26 fokot is mutathatnak a hőmérők, de máshol sem lesz hűvösebb 17-24 foknál - írja az Időkép. Feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Kora délutántól záporok, zivatarok jönnek, nyugaton csak helyenként, a középső és keleti tájakon többfelé számíthatunk kialakulásukra. Keleten zivatarlánc roboghat végig, az Időkép animációja szerint ilyen lehet a záporok, zivatarok várható útvonala:

A Dunától keletre jó eséllyel láncba rendeződhetnek a zivatarok. Viharos széllökések, intenzív eső, helyenként jégeső kísérheti vonulásukat. Éjjel északkelet felé távoznak a záporok, zivatarok. Ugyanakkor a hétfőre virradó éjszaka második felében délnyugat, dél felől újabb csapadéktömb érkezik, amely a déli, délutáni órákig leginkább az ország délkeleti felét, kétharmadát érinti. Ennek nyomán főképp az Alföldön várhatók zivatarok, néhol intenzív csapadék kíséretében. A déli óráktól a Dunántúl északi és nyugati vidékei fölött is várhatók dörgéssel, villámlással zivatarok. Hétfőn az esti órákban várhatóan mindenütt lecsengenek a zivatarok - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13