Gigavihar csap le az országra vasárnap: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Gigavihar csap le az országra vasárnap: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Meleg, de szeles idővel búcsúzik a hét, a Dunától keletre délután többfelé várható zápor, zivatar, könnyen láncba is rendeződhetnek. Emiatt országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A veszélyjelzés szerint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye járásaira másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet. Az ország többi területén elsőfokú riasztások várhatók.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hét legmelegebb napja lesz a vasárnap, délkeleten 25-26 fokot is mutathatnak a hőmérők, de máshol sem lesz hűvösebb 17-24 foknál - írja az Időkép. Feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Kora délutántól záporok, zivatarok jönnek, nyugaton csak helyenként, a középső és keleti tájakon többfelé számíthatunk kialakulásukra. Keleten zivatarlánc roboghat végig, az Időkép animációja szerint ilyen lehet a záporok, zivatarok várható útvonala:

A Dunától keletre jó eséllyel láncba rendeződhetnek a zivatarok. Viharos széllökések, intenzív eső, helyenként jégeső kísérheti vonulásukat. Éjjel északkelet felé távoznak a záporok, zivatarok. Ugyanakkor a hétfőre virradó éjszaka második felében délnyugat, dél felől újabb csapadéktömb érkezik, amely a déli, délutáni órákig leginkább az ország délkeleti felét, kétharmadát érinti. Ennek nyomán főképp az Alföldön várhatók zivatarok, néhol intenzív csapadék kíséretében. A déli óráktól a Dunántúl északi és nyugati vidékei fölött is várhatók dörgéssel, villámlással zivatarok. Hétfőn az esti órákban várhatóan mindenütt lecsengenek a zivatarok - írták.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?