Gigavihar csap le az országra vasárnap: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Meleg, de szeles idővel búcsúzik a hét, a Dunától keletre délután többfelé várható zápor, zivatar, könnyen láncba is rendeződhetnek. Emiatt országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A veszélyjelzés szerint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye járásaira másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet. Az ország többi területén elsőfokú riasztások várhatók.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A hét legmelegebb napja lesz a vasárnap, délkeleten 25-26 fokot is mutathatnak a hőmérők, de máshol sem lesz hűvösebb 17-24 foknál - írja az Időkép. Feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Kora délutántól záporok, zivatarok jönnek, nyugaton csak helyenként, a középső és keleti tájakon többfelé számíthatunk kialakulásukra. Keleten zivatarlánc roboghat végig, az Időkép animációja szerint ilyen lehet a záporok, zivatarok várható útvonala:

A Dunától keletre jó eséllyel láncba rendeződhetnek a zivatarok. Viharos széllökések, intenzív eső, helyenként jégeső kísérheti vonulásukat. Éjjel északkelet felé távoznak a záporok, zivatarok. Ugyanakkor a hétfőre virradó éjszaka második felében délnyugat, dél felől újabb csapadéktömb érkezik, amely a déli, délutáni órákig leginkább az ország délkeleti felét, kétharmadát érinti. Ennek nyomán főképp az Alföldön várhatók zivatarok, néhol intenzív csapadék kíséretében. A déli óráktól a Dunántúl északi és nyugati vidékei fölött is várhatók dörgéssel, villámlással zivatarok. Hétfőn az esti órákban várhatóan mindenütt lecsengenek a zivatarok - írták.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?