2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Hatalmas eső és szél csap le az országra: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Hatalmas eső és szél csap le az országra: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A mai nap második felében a délnyugati megyékben is kedvező légköri feltételek állhatnak fenn zivatarok, heves zivatarok kialakulására, arrafelé a a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. A hevesebb zivatarokhoz jégeső (2 cm-t elérő, akár ezt meghaladó), illetve viharos széllökés (~ 80-90 km/h), valamint intenzív csapadékhullás társulhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet! Gyengébb forgatókönyv megvalósulása esetén a hevesebb események délnyugati határaink túloldalán következnek be. Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amelyet helyenként (főként az Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, és a főváros térségének magasabb pontjain) zivataroktól függetlenül is viharos (ált. 60-70, magasabb hegyekben akár 75-85 km/h) széllökések kísérhetik. A légmozgás késő délutántól veszíthet jelentősen erejéből. Vasárnap kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31