Csavar jön az időjárásban hétvégén: erre jobb lesz felkészülni
Szárazabbra fordul az időjárás a hétvégén, de vasárnap ismét csapadék érkezik itthon.
Szárazabbra fordul az időjárás a hétvégén, de vasárnap ismét csapadék érkezik itthon.
Az esőzések ellenére lehetnek teljesen szárazon maradt területek, főleg délkeleten.
Szórják a jeget és ontják magukból a vizet a zivatarok keleten és északon itthon.
A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos, erősen viharos széllökések kísérhetik.
30 fok körüli hőmérséklet lesz holnap, de elsősorban Magyarország északkeleti részén érdemi eső jöhet.
Változékony idő várható a jövő héten, napsütés, eső és heves szél is várható.
Marad a nyárias időjárás, de egy frontrendszer zivatart, felhőszakadást hozhat az ország északkeleti részébe.
A 2025-ös málnapiacot világszerte a szélsőséges időjárás, a növekvő munkaerőköltségek és a munkaerőhiány alakítják.
Heves esőzésekre és melegre is számítanunk kell a mai nap folyamán Magyarországon.
Ma érkezik a hidegfront, ami északnyugatra már délután hoz pár zivatart, de késő estére kap majd komoly csapadékot a Dunántúl.
A következő napokban az özönvízszerű esőzés árvizeket és földcsuszamlásokat okoz majd az érintett régiókban.
Rendkívüli időjárási ingadozások várhatók Magyarországon, erre fel kell készülni.
A jövő hét elején ismét melegedés kezdődik és visszatér a kánikula Magyarországra.
A Balaton vize jelentősen lehűlt, ma reggel Siófoknál 17,7 fokot mutatott a vízhőmérő.
Pár nap és újra 30 foknál melegebb lesz Magyarországon, így hát nincs vége a nyárnak.
A legalacsonyabb értékeket az Északi-középhegységben és a Bakonyban mérték itthon.
Alapvetően az időjárás, vagyis a szüret végéig hulló csapadék mennyisége és eloszlása befolyásolja a botritisz fertőzést.
Ma délnyugaton, délen a napi átlaghőmérséklet 25 fok körül alakul, oda kell figyelni.
Csak idén augusztusban négyszer volt fagypont alatt a hőmérséklet Magyarországon.
A mai nap folyamán is kánikulára, helyenként záporokra, zivatarokra lehet számítani.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.