Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Kedd este gyenge hidegfront érkezik nyugatról, amely Magyarország felett vesztegelve többfelé okoz kiadós záporokat, zivatarokat a hét közepén. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, csütörtökön pedig már keleten is lehetnek viharok, de főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több eső eshet két nap alatt. Ugyanakkor a hétvégéhez közeledve egyre kevesebb zápor, zivatar várható.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Kedden sok napsütés várható, az ország nagy részén 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép. A legtöbb helyen elérjük a 30 fokot, nyugaton maradhatunk kevéssel alatta. A gomolyfelhőkből estig csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Kedd este hidegfront éri el a Dunántúlt, egyre többfelé okoz majd záporokat, zivatarokat. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, majd napközben egyre inkább a középső országrészben várható záporok, zivatarok kialakulása. A Dunántúlon feltámad az északias szél, a Dunától keletre délies szél fog fújni. Itt lesz a melegebb, délután 27-32 fok várható, a Dunántúlon 21-26 fok.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már keleten is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, nyugaton ugyanakkor szűnik a csapadék. Az ismétlődő záporokból, zivatarokból főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több csapadék hullhat két nap alatt. A szél nyugaton már zivataroktól függetlenül is viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 22 és 27 fok között, a Tiszántúlon 28-30 fok körül alakul.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?