Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Kedd este gyenge hidegfront érkezik nyugatról, amely Magyarország felett vesztegelve többfelé okoz kiadós záporokat, zivatarokat a hét közepén. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, csütörtökön pedig már keleten is lehetnek viharok, de főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több eső eshet két nap alatt. Ugyanakkor a hétvégéhez közeledve egyre kevesebb zápor, zivatar várható.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Kedden sok napsütés várható, az ország nagy részén 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép. A legtöbb helyen elérjük a 30 fokot, nyugaton maradhatunk kevéssel alatta. A gomolyfelhőkből estig csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Kedd este hidegfront éri el a Dunántúlt, egyre többfelé okoz majd záporokat, zivatarokat. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, majd napközben egyre inkább a középső országrészben várható záporok, zivatarok kialakulása. A Dunántúlon feltámad az északias szél, a Dunától keletre délies szél fog fújni. Itt lesz a melegebb, délután 27-32 fok várható, a Dunántúlon 21-26 fok.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már keleten is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, nyugaton ugyanakkor szűnik a csapadék. Az ismétlődő záporokból, zivatarokból főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több csapadék hullhat két nap alatt. A szél nyugaton már zivataroktól függetlenül is viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 22 és 27 fok között, a Tiszántúlon 28-30 fok körül alakul.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?