Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Kedd este gyenge hidegfront érkezik nyugatról, amely Magyarország felett vesztegelve többfelé okoz kiadós záporokat, zivatarokat a hét közepén. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, csütörtökön pedig már keleten is lehetnek viharok, de főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több eső eshet két nap alatt. Ugyanakkor a hétvégéhez közeledve egyre kevesebb zápor, zivatar várható.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Kedden sok napsütés várható, az ország nagy részén 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép. A legtöbb helyen elérjük a 30 fokot, nyugaton maradhatunk kevéssel alatta. A gomolyfelhőkből estig csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Kedd este hidegfront éri el a Dunántúlt, egyre többfelé okoz majd záporokat, zivatarokat. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, majd napközben egyre inkább a középső országrészben várható záporok, zivatarok kialakulása. A Dunántúlon feltámad az északias szél, a Dunától keletre délies szél fog fújni. Itt lesz a melegebb, délután 27-32 fok várható, a Dunántúlon 21-26 fok.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már keleten is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, nyugaton ugyanakkor szűnik a csapadék. Az ismétlődő záporokból, zivatarokból főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több csapadék hullhat két nap alatt. A szél nyugaton már zivataroktól függetlenül is viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 22 és 27 fok között, a Tiszántúlon 28-30 fok körül alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32