Vége az ítéletidőnek, brutális hőség rohanja le az országot: itt a friss előrejelzés

Vége az ítéletidőnek, brutális hőség rohanja le az országot: itt a friss előrejelzés

MTI
Sok lesz a napsütés a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn eleinte jobbára napos idő várható. Késő délelőtt északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, amely délkelet felé húzódik. Főleg az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. A szél sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 Celsius-fok között valószínű.

Kedden a sok napsütés mellett délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérséklet hajnalban 9 és 17, délután 22 és 27 fok között várható.

Szerdán is napos időre van kilátás csapadék nélkül. A minimumok 7 és 15, a maximumok 24 és 29 fok között alakulnak.

Csütörtökön sok, de nem zavartalan napsütés ígérkezik, a gomolyfelhőzetből néhol zápor, zivatar kialakulhat, erre legnagyobb esély a nyugati megyékben van. A leghidegebb órákban 10 és 19, napközben 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Hajnalban általában 15-20, a délutáni órákban 24-30 fok várható.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. A hőmérséklet hajnalban 13-18, délután 25-30 fok között alakul.

Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumok 14 és 22, a maximumok 26 és 33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?