Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
Komoly felfrissülést hoz az országba az érkező hidegfront, nyugaton már többfelé 15 fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mögött szombat estére. Az OMSZ több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az érkező zivatarok miatt, amelyek felhőszakadással, jéggel és szélviharokkal járhatnak.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Megérkezett a várva várt hidegfront, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében és az északi tájakon sorra alakulnak a zivatarok - írja az Időkép. Nyugaton nagyon zuhant a hőmérséklet, véget vetett a forróságnak a front, Szombathelyen 36-ról 21 fokra hűlt le a levegő a zivatarok mögött. Így vonulnak a zivatarok a fronttal: 

A fronthoz tartozó zivatarokat felhőszakadás, villámlás, helyeneként aprószemű jég és viharos lökések kísérik, mögötte pedig már jócskán lehűlt a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Somogy, Bács-Kiskun, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?