Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
Komoly felfrissülést hoz az országba az érkező hidegfront, nyugaton már többfelé 15 fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mögött szombat estére. Az OMSZ több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az érkező zivatarok miatt, amelyek felhőszakadással, jéggel és szélviharokkal járhatnak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Megérkezett a várva várt hidegfront, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében és az északi tájakon sorra alakulnak a zivatarok - írja az Időkép. Nyugaton nagyon zuhant a hőmérséklet, véget vetett a forróságnak a front, Szombathelyen 36-ról 21 fokra hűlt le a levegő a zivatarok mögött. Így vonulnak a zivatarok a fronttal: 

A fronthoz tartozó zivatarokat felhőszakadás, villámlás, helyeneként aprószemű jég és viharos lökések kísérik, mögötte pedig már jócskán lehűlt a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Somogy, Bács-Kiskun, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?