Meglepő, ami a francia szamócával történt: erre nem sokan számítottak

Meglepő, ami a francia szamócával történt: erre nem sokan számítottak

agrarszektor.hu
Az Agreste szezon végét megelőző becslése szerint az idei francia szamócatermés volumene 76103 tonna lesz, ami 1%-kal múlja felül az előző évben betakarított mennyiséget. A termőterület nem változott 2021-hez képest, összesen 4037 hektár, ebből takarás alatt 2166, szabadföldön pedig 1871 hektárt műveltek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az idei szezon a tavalyihoz képest kissé megcsúszott, ennek oka, hogy a magasabb energiaárak miatt az üvegházakban később kezdték meg a termelést. A májusi és a júniusi hőhullámok viszont, akárcsak hazánkban, felgyorsították az érést. Május végén a termelői árak az erős kereslet ellenére is alacsonyak voltak a bőséges kínálat miatt, de júniusban a kínálat csökkenésével a piac fokozatosan egyensúlyba került - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28