2023. október 5. csütörtök Aurél
Meglepő, ami a francia szamócával történt: erre nem sokan számítottak

Meglepő, ami a francia szamócával történt: erre nem sokan számítottak

agrarszektor.hu
Az Agreste szezon végét megelőző becslése szerint az idei francia szamócatermés volumene 76103 tonna lesz, ami 1%-kal múlja felül az előző évben betakarított mennyiséget. A termőterület nem változott 2021-hez képest, összesen 4037 hektár, ebből takarás alatt 2166, szabadföldön pedig 1871 hektárt műveltek.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az idei szezon a tavalyihoz képest kissé megcsúszott, ennek oka, hogy a magasabb energiaárak miatt az üvegházakban később kezdték meg a termelést. A májusi és a júniusi hőhullámok viszont, akárcsak hazánkban, felgyorsították az érést. Május végén a termelői árak az erős kereslet ellenére is alacsonyak voltak a bőséges kínálat miatt, de júniusban a kínálat csökkenésével a piac fokozatosan egyensúlyba került - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?