Igazi kincs rejlik a magyar erdőkben: a szemfülesek most könnyen rábukkanhatnak

agrarszektor.hu
A csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba a hazai erdőkben, most érdemes tehát kimenni szedni. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a leszedett gombákat minden esetben vizsgáltassuk be gomba-szakellenőrökkel, nehogy baj legyen!

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az elmúlt időszakban a csapadékosabb, hűvösebb időjárás hatására végre kicsit fellélegezhettek a parlagfűre allergiások, viszont egyre több gomba jelenik meg az esőzések hatására - írja az Időkép. Az NNK legfrissebb jelentése szerint a kültéri gombák közül az úgynevezett Alternári spóra száma országosan közepes, esetenként magas is lehet. Ha az allergiások ennek nem is örülnek túlságosan, a gombászni kedvelők annál inkább, most érdemes kinézni a közeli erdőkbe, tisztásokra, ha időnk engedi. 

Viszont a leszedett gombákat MINDEN esetben vizsgáltassuk be a gomba-szakellenőrökkel! Hivatalos listát itt találhatunk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?