2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Igazi kincs rejlik a magyar erdőkben: a szemfülesek most könnyen rábukkanhatnak

Igazi kincs rejlik a magyar erdőkben: a szemfülesek most könnyen rábukkanhatnak

agrarszektor.hu
A csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba a hazai erdőkben, most érdemes tehát kimenni szedni. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a leszedett gombákat minden esetben vizsgáltassuk be gomba-szakellenőrökkel, nehogy baj legyen!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt időszakban a csapadékosabb, hűvösebb időjárás hatására végre kicsit fellélegezhettek a parlagfűre allergiások, viszont egyre több gomba jelenik meg az esőzések hatására - írja az Időkép. Az NNK legfrissebb jelentése szerint a kültéri gombák közül az úgynevezett Alternári spóra száma országosan közepes, esetenként magas is lehet. Ha az allergiások ennek nem is örülnek túlságosan, a gombászni kedvelők annál inkább, most érdemes kinézni a közeli erdőkbe, tisztásokra, ha időnk engedi. 

Viszont a leszedett gombákat MINDEN esetben vizsgáltassuk be a gomba-szakellenőrökkel! Hivatalos listát itt találhatunk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31