Igazi kincs rejlik a magyar erdőkben: a szemfülesek most könnyen rábukkanhatnak

agrarszektor.hu
A csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba a hazai erdőkben, most érdemes tehát kimenni szedni. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a leszedett gombákat minden esetben vizsgáltassuk be gomba-szakellenőrökkel, nehogy baj legyen!

Az elmúlt időszakban a csapadékosabb, hűvösebb időjárás hatására végre kicsit fellélegezhettek a parlagfűre allergiások, viszont egyre több gomba jelenik meg az esőzések hatására - írja az Időkép. Az NNK legfrissebb jelentése szerint a kültéri gombák közül az úgynevezett Alternári spóra száma országosan közepes, esetenként magas is lehet. Ha az allergiások ennek nem is örülnek túlságosan, a gombászni kedvelők annál inkább, most érdemes kinézni a közeli erdőkbe, tisztásokra, ha időnk engedi. 

Viszont a leszedett gombákat MINDEN esetben vizsgáltassuk be a gomba-szakellenőrökkel! Hivatalos listát itt találhatunk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21