Figyelmeztetés érkezett: veszélyes a levegő ezekben a városokban Magyarországon

agrarszektor.hu
Öt városban is veszélyes szintet ért el a levegő Magyarországon. A Sajó-völgyben és Vácon is baj van a szálló por miatt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az elmúlt napokban megnövekedett a légszennyező anyagok koncentrációja többfelé az országban - írja az Időkép. Elsősorban a szálló por (jelen esetben a PM 2,5) mennyisége dúsult fel a levegőben a december 30-ai mérési adatok szerint, emiatt Vácon, Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, valamint Miskolcon veszélyes a levegő. Nyíregyháza, Salgótarján, Kecskemét, Százhalombatta, Esztergom, Budapest, Veszprém és Várpalota levegője egészségtelen minősítést kapott, mindezek mellett pedig még további 12 városban (Hernádszurdok, Oszlár, Szolnok, Pécs, Dunaújváros, Tököl, Dorog, Tatabánya, Székesfehérvár, Győr, Szombathely és Ajka) kifogásolt a levegő minősége. A kevésbé szeles, szélcsendesebb tájakon a következő napokban sem várható javulás a levegőminőséget illetően.

A légszennyezettség elsősorban az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre, a várandós kismamákra, valamint a gyerekekre nézve lehet veszélyes. Így ők ebben az időszakban lehetőleg kerüljék a szabadban végzett fizikai tevékenységet, illetve minél kevesebb ideig tartózkodjanak a szabad levegőn az érintett városokban.

Címlapkép forrása: MTI/Vajda János

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?