Olyan meleg tarolta le Magyarországot, amilyen már rég volt: megjött a 17 fok

Olyan meleg tarolta le Magyarországot, amilyen már rég volt: megjött a 17 fok

agrarszektor.hu
A naposabb déli országrészben több helyen 15 fok fölé melegedett a levegő az év utolsó napján. Ugyanakkor északon 10-12 fokkal hidegebb van.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ahogyan az várható volt, az északi országrészben borongós, nyirkos idő búcsúztatja az óévet - írja az Időkép. Az ország nagy részén azonban gyakorlatilag kitavaszodott, délen több helyen már 15 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. A tavalyi 18,0 fokos rekord - amit Fertőrákoson mértek - egyelőre nincs veszélyben, viszont Tolna és Baranya megyében már több helyen is elértük a 17 fokot.

Hasonló időjárásban lesz részünk új év első napján és hétfőn is, továbbra is délen, délnyugaton mérhetjük a legmelegebbet,  akár 17-18 fokot is mutathatnak a hőmérők. Jó esély van a korábbi rekordok megdöntésére is, január elsejére vonatkozóan ez 17,5 fok (Főnyed, 2022), míg január 2-án az eddigi legmelegebbet, 16,4 fokot 1992-ben mérte az OMSZ Szentgotthárd - Farkasfán.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?