Őrület, ami a lengyel piacokon történik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

Őrület, ami a lengyel piacokon történik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

agrarszektor.hu
A lengyel nagybani piacokon a zsákos kiszerelésű vöröshagyma január előtt október végén emelkedett utoljára számottevő mértékben; november és december során a nagybani ár gyakorlatilag 2,1 PLN/kg (180 Ft/kg) környékén stagnált. December legvégén, január első napjaiban kis mértékű drágulás történt, ami általában előjele annak, hogy milyen irányt vesznek az árak az új évben. Figyelembe véve az európai és a lengyel kínálati helyzetet, szinte biztosra vehető a további áremelkedés a frisspiaci és a feldolgozásra szánt tételek esetében is. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lengyelországban a betárolt készletek szintje egyértelműen alacsonyabb a tavalyinál, és hasonló a helyzet Hollandiában (ahol a hagyma már most is drágul, mert az exportőrök részéről nagy a kereslet) és több más európai országban is. Jelenleg Lengyelországban a nagykereskedelemben kínált zsákos hagyma eladási ára minőségtől függően az 1,80-2,40 PLN/kg (152-204 Ft/kg) közötti sávban mozog, ami azt jelenti, hogy rekord magasan áll, és még ha nem is növekszik tovább, márciusig mindenképpen új csúcson áll. Magyarországon a vöröshagyma nagybani ára január elején a bruttó 200-250 Ft/kg-os sávban szóródik, az import tételek ára 320-350 Ft/kg közötti - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?