Olyan sok eső jön, amennyi rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Olyan sok eső jön, amennyi rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Ha kisebb szünetekkel is, de folyamatosan érkezik csapadék hazánkba a következő napokban. Az előrejelzések szerint hó, havas eső, de akár még zivatar is kialakulhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A következő napokban egymás után érkeznek a csapadékot adó frontok, frontrendszerek Magyarország fölé. A jelenleg az ország felett levő csapadéktömb várhatóan este távozik kelet felé, de késő este nyugatra már érkezik is a következő - írta meg az Időkép.hu. Éjjel egyre többfelé ered el az eső, kedd délelőtt pedig még keleten lehet esőre, záporokra számítani. Kedd délután aztán délnyugat felől érkezik az újabb eső adag, melyet ezúttal egy melegfront hoz magáva, majd késő este már egy hidegfrontból fog hullani a csapadék. Ezt mutatja meg WRF modellünk előrejelzéséből készült animáció:

És hogy várható-e havazás? Igen, de inkább csak a hegyekben válthat át havas esőbe, havazásba a csapadék. A legmagasabb hegycsúcsokra néhány centi friss hó érkezhet még.

Az eső mellett a szerdai hidegfront záporokat, zivatarokat is hozhat a keleti, délkeleti tájakra. Délkeleten ugyanis a megerősödő déli széllel melegebb levegő áramlik be, míg a magasban hidegebb levegő húzódik fölénk, ami a zivatarokhoz elégséges mértékű légköri labilitást okozhat. A zivatarok kialakulására már szerda hajnalban sor kerülhet és napközben is megdörrenhet az ég. A csapadékos időjárás mellett a szél gyakran megélénkülhet, több helyen megerősödhet a következő napokban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13