Olyan sok eső jön, amennyi rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Olyan sok eső jön, amennyi rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Ha kisebb szünetekkel is, de folyamatosan érkezik csapadék hazánkba a következő napokban. Az előrejelzések szerint hó, havas eső, de akár még zivatar is kialakulhat.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A következő napokban egymás után érkeznek a csapadékot adó frontok, frontrendszerek Magyarország fölé. A jelenleg az ország felett levő csapadéktömb várhatóan este távozik kelet felé, de késő este nyugatra már érkezik is a következő - írta meg az Időkép.hu. Éjjel egyre többfelé ered el az eső, kedd délelőtt pedig még keleten lehet esőre, záporokra számítani. Kedd délután aztán délnyugat felől érkezik az újabb eső adag, melyet ezúttal egy melegfront hoz magáva, majd késő este már egy hidegfrontból fog hullani a csapadék. Ezt mutatja meg WRF modellünk előrejelzéséből készült animáció:

És hogy várható-e havazás? Igen, de inkább csak a hegyekben válthat át havas esőbe, havazásba a csapadék. A legmagasabb hegycsúcsokra néhány centi friss hó érkezhet még.

Az eső mellett a szerdai hidegfront záporokat, zivatarokat is hozhat a keleti, délkeleti tájakra. Délkeleten ugyanis a megerősödő déli széllel melegebb levegő áramlik be, míg a magasban hidegebb levegő húzódik fölénk, ami a zivatarokhoz elégséges mértékű légköri labilitást okozhat. A zivatarok kialakulására már szerda hajnalban sor kerülhet és napközben is megdörrenhet az ég. A csapadékos időjárás mellett a szél gyakran megélénkülhet, több helyen megerősödhet a következő napokban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01