SAATEN-UNION-szójafajták: több van benne, több marad utána

SAATEN-UNION-szójafajták: több van benne, több marad utána (x)

PR
Könnyű felismerni azokat az előnyöket, amelyek a szója termesztésével járnak.

Hazánkban a szója termesztése kihívásokkal teli feladat, de az egész országban megtalálhatóak azok az ökológiai feltételek, amelyek között kellő szaktudás birtokában érdemes szóját vetni. A maghüvelyesek termesztésével a piacos árualap előállításán túl a fenntartható gazdálkodás alappilléreit és az egészséges vetésforgót is képesek vagyunk biztosítani.

Célunk, hogy a szója esetében is gyakorlati tapasztalatok alapján összeállított, a hazai körülményekhez és termesztési elvárásokhoz jól adaptálódó választékra építsük portfóliónkat. Törekszünk arra, hogy nagy termésstabilitású, különböző érésidejű, a vetésforgókba regionális szinten is jól beilleszthető, biztonságos és profitorientált gazdálkodást lehetővé tevő fajtákat kínáljunk.

Portfóliónkkal széles érésidő-szortimentet ölelünk fel. Újdonságunk az idei szezonban a SURAJA, és már meggyőző üzemi tapasztalatokkal rendelkezünk a tavaly bevezetett POCAHONTAS és PAULA fajtáinkról.

A POCAHONTAS igen korai, a hagyományos termesztéstechnológiákba jól illeszkedő, korán betakarítható, fő- és akár másodvetésre is alkalmas, nagy hozamú fajta. A 105-110 napos tenyészidő országszerte – a középső és északi régiókban is – lehetővé teszi, hogy a szója valódi és értékes előveteménye legyen a kalászosoknak.

A kompakt felépítésű PAULA kiemelkedően jól kompenzálja a szélsőséges termőhelyi adottságokat és az ebből eredő tőszámhiányos állapotot. Ezt a fajtát tehát a legváltozatosabb termesztési körülmények között hasznosíthatjuk. A korai érésidő első felébe tartozó, 120-125 napos tenyészidejű PAULA-ra az ország egész területén magabiztosan alapozhatunk. Ez a strapabíró fajta kiváló termékenyülési viszonyokkal és kiemelkedő évjárat-stabilitással jellemezhető.

A SURAJA új fajtánk hozam és hozambiztonság szempontjából egyaránt az eddigieknél is magasabbra teszi a lécet. Agronómiai adottságai kedvezőek, jól kezelhető, egészséges és kiváló állóképességű növényállományt fejleszt. A SURAJA a hazai fajtaregisztrációs vizsgálatokban megmutatta, hogy a korai éréscsoport legnagyobb termőképességű és nagyon jó minőséget produkáló új fajtája. Sőt, a hosszan jelentkező szárazságban az üzemi termesztés és a tesztek során is csúcshozamokat mutatott. A SURAJA 125-130 napos tenyészidejű, biztonsággal beérik, így az ország valamennyi termelési régiójában kiemelkedő jövedelmezőséget biztosít.

A portfólió meghatározó fajtája a középkorai ANANDA, amely koraisága ellenére a középérésűek kimagasló termőképességével rendelkezik. Versenyképes termésszintjét évek óta a legnagyobb hozamot biztosító, hagyományosan szójatermesztésre alkalmas régiókban töretlenül bizonyítja. Az ANANDA kiváló állóképességű, így veszteségektől mentesen betakarítható. Kiemelkedő hozambiztonságú fajta, melynek kompenzációs képessége legendás.

Tendenciatörő szójafajtánk a CORALINE, amelyben az igen korai-korai érésidő meglepően nagy és stabil termőképességgel párosul. Az érésidőből fakadó agronómiai előnyöknek köszönhetően kiváló előveteménye a szeptemberi vetésű őszi gabonáknak.

A koraiak közül az egyik legkorábban betakarítható, 110-115 napos tenyészidejű, ennek megfelelően az egész ország területén termeszthető szójánk a YAKARI. Állományai kifejezetten egészségesek, a fajta nagy termőképességű, meglepően magas fehérjetartalmú és igen jó ProFat-mutatójú árumagot biztosít. A YAKARI-t elsősorban jó talajokra, intenzív technológiához ajánljuk.

Válasszon szóját és ezzel együtt a gyakorlatban jól hasznosítható fajtaadottságokkal rendelkező megoldást a SAATEN-UNION ajánlatából az eredményes és jövedelmező termesztés érdekében. Mind-ezt a gombaölő szerrel csávázott és oltó-anyaggal kezelt, hazánkban előállított és feldolgozott, minőségi vetőmag is garantálja.

A tavaszi fajtakatalógus letölthető a képre kattintva

Varga Gábor

termékfejlesztő

SAATEN-UNION Hungária Kft.

www.saaten-union.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?