Hatalmas fordulat a tőzsdén: így változott a búza ára a háború hatására

Hatalmas fordulat a tőzsdén: így változott a búza ára a háború hatására

MTI
A búza tőzsdei ára 2021 szeptembere óta a legalacsonyabb szintre esett, mivel enyhültek az ellátással kapcsolatos rövid távú aggodalmak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A chicagói árutőzsdén (CBOT) a búza legnagyobb forgalmú határidős jegyzése 7,05 dollárra, közel 17 havi mélypontra esett egy véka (36,35 liter) ára, ami tonnánként már csak 259 dollárt jelent. Február eleje óta mintegy 7%-kal gyengült a jegyzés, ami november óta a legnagyobb áresés. Mint ismeretes, február elején még mintegy 265-276 dollár/tonna között mozgott a búza márciusi jegyzése, a hónap közepén pedig 275-289 dollár/tonna között alakult a megfigyelt tőzsdenapokon.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az árcsökkenést erősítette, hogy eleredt az eső azokon a fontos amerikai búzatermő vidékeken is, ahol eddig komoly csapadékhiány volt. Ezen kívül Oroszország rekordmennyiségű búzát tervez exportálni a folyó mezőgazdasági év második felében, míg Ukrajna arra törekszik, hogy további egy évvel meghosszabbítsa az ENSZ, Ukrajna, Oroszország, és Törökország által aláírt fekete-tengeri gabonaexport-megállapodást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?