Tilalom lépett életbe Magyarországon: ebben a megyében mától tilos a tűzgyújtás

agrarszektor.hu
Mivel szeles és napsütéses napokat a hétvégén várhatóan száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás követi, megnövekedett az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának a veszélye. Az illetékes hatóság ezért tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az utóbbi időszakban BAZ vármegyében egyre magasabb a szabadterületi tűzesetszám. Az erdőben és az erdő környéki területeken található könnyű holt biomassza nedvességtartalmát az elkövetkezendő napok időjárása várhatóan tovább fogja csökkenti - olvasható a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. Mindezen körülményeket mérlegelve a Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével, 2023. március 18-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint tilos a parlag- és gazégetés is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról ezen az oldalon, illetve az itt található térképen tájékozódhatnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?