Nagyot fordul a világ holnaptól: teljesen megváltoznak a magyarok mindennapjai

Nagyot fordul a világ holnaptól: teljesen megváltoznak a magyarok mindennapjai

agrarszektor.hu
Most már bele kell törődnünk, hogy egyre rövidebbek lesznek a nappalok. Szeptember 1-jén reggel már 6 óra után fog kelni, este pedig fél 8 előtt fog lemenni a Nap.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szeptemberrel nem csak a meteorológiai ősz és a tanév kezdődik. Egyúttal a nappalok is egyre nagyobb mértékben rövidülnek, ahogy közeledik a szeptember 23-i őszi napéjegyenlőség - írta meg az Időkép.hu. Bár a napéjegyenlőség a valóságban nem arra a napra esik, hiszen a légkör fénytörő tulajdonsága miatt a Napot a ténylegesnél pár perccel hamarabb lehet látni felkelni, valamint pár perccel később lemenni. Ezt a tulajdonságot idegen eredetű szóval refrakciónak nevezik. Emiatt pedig néhány nappal később, szeptember 26-án lesz majd ténylegesen is egyforma hosszú a nappal és az éjszaka.

A fővárosra nézve ez azt jelenti, hogy holnaptól már reggel 6 óra után kel a Nap, este pedig fél 8 előtt nyugszik. Ahogy pedig halad majd előre a hónap, úgy lesznek egyre hosszabbak az éjszakák és egyre rövidebbek a nappalok, szeptember közepétől például már este 7 óra előtt lesz napnyugta.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?