Viharokkal csap le a hidegfront az országra: hatalmas eső jön vasárnap

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: hatalmas eső jön vasárnap

agrarszektor.hu
Vasárnap sokan ébredhetnek esőre, a későn kelők zivatarra, délutánra azonban kisüt a nap. A Magyarországon átsörpő frontrendszer viharos délies szelet, és kiadós csapadékot hozhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sokfelé esős időre ébredtünk vasárnap reggel, délelőtt pedig az ég is megdörrenhet - írja az Időkép. Nyugat felől a záporok mellett helyenként zivatarok alakulnak ki viharos szél kíséretében. A csapadékmező gyorsan fog kelet felé vonulni, majd a késő délutáni órákban távozni is. Előtte azonban 5-25 mm-t is ledobhat, úgyhogy a földek továbbra sem fognak szomjazni. Az eleinte délies, majd egyre inkább délnyugatias szél megerősödik, sok helyen viharossá fokozódik majd, 60-80 km/óra közötti lökések sem kizártak.

A hőmérséklet tekintetében ismét nagy lehet majd a kontraszt az ország különböző részei között, közel 10 fokos eltérés is kialakulhat a nap folyamán. A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Gyors mozgású hidegfront lesz ez tehát, hamar elkezd felszakadozni a felhőzet nyugat felől, délutánra már a legtöbb helyen kisüt a nap. Késő délutánra, estére pedig keleten is megszűnik a csapadék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?