Kiderült, mikor jöhet az első hó Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

Kiderült, mikor jöhet az első hó Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Magyarországon már évek óta nem volt részünk havas karácsonyban, és ez a jelenség az egész világon egyre jellemzőbb. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás itthon, amikor egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető. Ugyanakkor sem előtte, sem utána nem jósolnak havat hazánkban. Természetesen hatalmas a bizonytalanság a nagy távlatú meteorológiai adatokban, így aki havat szeretne, ebben még bízhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Legkorábban december 20-án van kilátás Magyarországon hóesésre az AccuWeather legfrissebb adatai szerint, ráadásul sem előtte, sem utána nem jósolnak havat, így könnyen megtörténhet, hogy idén az ünnepi szezonban mindössze egyetlen nap lesz havazásban részünk - írja a metropol.hu. Az előrejelzésekből az látszik, ha esik is, nem sokáig marad majd meg, hiszen bár éjszakánként abban az időszakban néhány fokos fagy várható, napközben 1-5 fok között lesz a hőmérséklet.

A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, és

a fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?