Durva csavar jön az időjárásban: ilyen meleg már rég volt Magyarországon

Durva csavar jön az időjárásban: ilyen meleg már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Itt az enyhülés Magyarországon, a Mecseknél már 12 fokig melegítette a levegőt a főn. Ez azt jelenti, hogy egy óra alatt 9 fokot (!) emelkedett a hőmérséklet Váralján.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A télies napok után enyhülés kezdődik: ma sok helyen mérhetünk 5 fok feletti hőmérsékleteket, kedden pedig többfelé alakul 10 fok körül a maximum - írja az Időkép. A délies szél már szállítja a melegebb levegőt, és a Dunántúlon szépen emelkedik a hőmérséklet, valahol egészen meredeken. A főnnek köszönhetően egyes helyeken már most 10 fok közelében járunk, valahol pedig át is léptük azt. A Mecsek északkeleti lábánál elterülő Váralján már 12 foknál járunk.

A melegedés mértéke pedig elképesztő: 6 óra 20 perckor még -2,5, egy órával később 6,7 fok volt a településen, vagyis egy óra leforgása alatt 9 fokot emelkedett a hőmérséklet. A melegedés még mindig tart, így várhatóan ennél magasabb értékek is lehetnek ma.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?