Itt a friss előrejelzés: mutatjuk, jöhet-e hó idén karácsonykor Magyarországon

Itt a friss előrejelzés: mutatjuk, jöhet-e hó idén karácsonykor Magyarországon

agrarszektor.hu
2022. karácsonya tavasziasabb időjárást hozott, mint az idei húsvétunk. De mi várható 2023 karácsonyán? A válasz egyszerű, egyelőre ugyanis nem tudni, lesz-e hó idén az ünnepekkor Magyarországon. Így a szakértők mindenkitől azt kérik, hogy legyenen egy kicsit türelmesek, ahogyan közeledünk az ünnepekhez, az előrejelzések is egyre pontosabbá válnak és újra kielemzik majd a lehetséges forgatókönyveket.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Évről évre visszatérő téma, melyet a legtöbben már akár 1-2 hónappal az ünnep előtt szeretnének tisztázni, hogy fehér lesz-e a karácsony - írja az Időkép. Először is a felvetett kérdés relatív, kinek mi számít fehér karácsonynak? Akkor, ha hóesésben bontogathatja szenteste az ajándékot? Netán akkor, ha az ablakon kinézve hóba burkolt táj fogadja? Esetleg az is elegendő, ha cudar hideg van és fehér zúzmara takarja be és varázsolja fehérré a fákat?

Tavaly még a fővárosi melegrekord is megdőlt

Tavaly, 2022-ben a karácsony előtti napokban gyors enyhülés kezdődött, az ünnep szinte tavaszias idővel indult. Országszerte 10 fok közelében alakultak a csúcsok, ennél hidegebb csak északkeleten maradt az idő. 2022. december 24-én Budapest Lágymányoson 13,1 fokkal még a fővárosi napi melegrekord is megdőlt. Szenteste napján sok felhő volt felettünk, helyenként köd és kisebb eső előfordult, 25-én már több volt a napsütés - hó azonban sehol sem esett. 26-án szintén a köd és a napsütés párharcát figyelhettük meg, hónak és fehér karácsonynak nyoma sem volt. Összességében elmondhatjuk, hogy kicsit olyan volt, mintha felcserélődtek volna az ünnepek.

De mi várható idén?

A válasz egészen egyszerű: egyelőre nem tudjuk. A modellek többsége ugyanis kisebb hullámvasutazás után Luca napjával kezdődően egy nagyobb lehűlést körvonalaz, majd a hétvégétől újra melegedés kezdődik a magasban. Utána viszont rendkívül nagy a bizonytalanság a modellekben, a különböző futások mintegy 20 fokos szórást produkálnak, magyarán szólva még az sem tudjuk megmondani jelenleg, hogy hideg, sarkvidéki vagy enyhébb, meleg légtömegek áramlanak majd két hét múlva hazánk fölé a magasban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02