Nagy eső jöhet szilveszterkor: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

Nagy eső jöhet szilveszterkor: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Télies fordulat továbbra sem jön, de szilveszter este, éjjel egyre többfelé szükség lesz majd az esernyőkre. 2024. első napján egy hidegfront hoz kezdetben többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délután már csak keleten, északkeleten eshet. Kedden sok felhő lesz felettünk, de késő délutánig számottevő csapadék sehol sem várható. Feltámad a déli-délnyugati szél. A csúcsértékek 5 és 13 fok között alakulhatnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Itt az év utolsó hétvégéje, de az igazi téli idő ekkor sem tör ránk. A szombati nap sokfelé indul párásan, ködösen, helyenként szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, de számottevő csapadék továbbra sem várható. Napközben lesznek tartósabban felhős, borongós, szürke tájak, ahol csak lassan oszlik fel a köd, de délután az ország legnagyobb részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Esni ekkor sem fog, legfeljebb a tartósabban ködös tájakon fordulhat elő gyenge szitálás. Napközben helyenként élénk lesz a délnyugati, nyugati szél. Reggel általában -3 és +6, kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban borongós, szürke tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat - írja az Időkép.

Szilveszter reggelére is sokfelé képződik pára, köd. Napközben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de lesznek olyan országrészek is, ahol fátyolfelhők szűrik majd a napfényt. Napközben csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg szitálás, kisebb eső, de reggel néhol ónos szitálás is előfordulhat. Az esti, késő esti óráktól kezdve északon és északnyugaton már szükség lesz az esernyőkre, majd éjszaka egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol akár villámlás, égzengés sem kizárt. A déli-délkeleti szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon erős széllökésekre is számítani kell már a délelőtti óráktól kezdve nagyjából éjfélig. A borongós, szürke tájakon 2-6, máshol 7-13 fokra van kilátás napközben. Szilveszter este, éjjel sem lesz igazán hideg, téli idő, mindenhol fagypont felett alakulhat a hőmérséklet, a szelesebb tájakon még éjfél körül is 6-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

2024. első napján egy hidegfront hoz kezdetben többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délután már csak keleten, északkeleten eshet. Kelet felé gyorsan távozik a csapadék, estefelé már sehol sem lesz szükség az esernyőkre. Kissé szeles lesz az idő. Hétfő hajnalban 1 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás, majd napközben 4 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31