Teljesen megváltozik a magyarok élete szerdától: ezt jó, ha mindenki tudja

Teljesen megváltozik a magyarok élete szerdától: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Szerda hajnalban fog beköszönteni a csillagászati tavasz Magyarországon. A Nap az Egyenlítő felett halad majd el abban a pillanatban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Bár a meteorológiai tavasz már március első napján elkezdődött, a csillagászati tavasz viszont csak nagyjából három héttel később köszönt be. A tavaszi nap-éj egyenlőségre idén március 20-án kerül sor, méghozzá hajnali 4 óra 07 perckor - írta meg az Időkép.hu.

Ezen a napon a Nap pontosan keleten kel fel, valamint pontosan nyugaton láthatjuk a napnyugtát. Március 20-án a keleti határunkhoz közel 5 óra 36 perckor, Budapesten 5 óra 46 perckor, a legnyugatibb tájainkon pedig 5 óra 56 perckor kel fel a Nap.

A nap-éj egyenlőség az a pillanat, amikor a Nap a Föld Egyenlítője felett halad át, és a nappali világosság, valamint az éjszakai sötétség hossza egyenlővé válik az egész bolygón. Erre minden évben kétszer, tavasszal és ősszel szokott sor kerülni.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?