Viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, mikor ér ide az eső

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, mikor ér ide az eső

agrarszektor.hu
Élénk, erős déli-délnyugati széllel érkezik a meleg levegő szombaton, 21-22 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ám a délutáni órákban esővel, viharos széllel és záporokkal egy hidegfront éri el az országot, aminek következtében hirtelen több fokot hűl majd a levegő.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Szombaton a délutáni órák második felében esővel, záporokkal, erős, viharos északnyugatira forduló széllel hidegfront éri el az országot nyugat, északnyugat felől, előtte viszont még kimondottan meleg tavaszias időben lesz részünk - írja az Időkép. A meleg levegő élénk, erős délnyugati széllel érkezik. A kezdeti napos időt ugyan erős fátyolfelhősödés váltja majd, de ezekből a felhőkből még nem fog esni. Délutánra az ország nagy részén 17 és 22 fok közé melegszik a levegő, a legmelegebb délen, délnyugaton és a front érkezése előtt Sopron környékén lesz.

Ahogy megérkezik a hidegfront, hirtelen több fokot hűl majd a levegő, egyelőre búcsút inthetünk a 20 fok fölötti hőmérsékletnek. Hétfő és kedd hajnalban ismét előfordulhatnak fagyos tájak. A lehűlés nem lesz tartós, keddtől erősteljes felmelegedés jelei mutatkoznak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?