Nagy vihar jön Magyarországon, még havazhat is: erre jobb lesz felkészülni

Nagy vihar jön Magyarországon, még havazhat is: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A hét első felét esős, záporos, zivataros, hűvös idő tölti ki, a második felében nem áll útjába a melegedésnek front, és egyre kevesebb helyen fog esni. Szerdán visszahűl néhány fokot a levegő, de csütörtöktől egyre több napsütés és kevesebb eső, zápor, zivatar valószínű, vasárnap száraz idő ígérkezik. A hét közepi néhány fokos visszaesést fokozatos melegedés követi, vasárnap akár 20-25 fokot mérhetünk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedden még csak súrol minket nyugaton a hidegfront, ott már hűvösebb lesz, néhol 10 fok alatt maradnak a maximumok, míg délkeleten 21 fok lehet. Mit sem veszít szeszélyességéből az április, hiszen eső, hó, zápor, zivatar mind lehet egy napon belül - írja az Időkép. Kedd reggelre egyre több helyen elered az eső a Dunántúl nyugati, északnyugati, északi részén. A Kőszegi-hegységben hó hullhat, a legmagasabb részeken akár néhány centi. Délután dél felől érkeznek záporok, többségében a Dunántúlra, ahol néhány zivatar sem kizárt. Keleten várható a legtöbb napsütés és a legkevesebb zápor. Élénk lesz az északkeleti, nyugaton északi szél és több helyen erős lökésekkel kísért.

Szerdára borongós idő köszönt ránk, már előtte éjjel dél felől országos öntözést hoz a hidegfront. Fokozatosan észak felé araszol a csapadéktömb, de napközben még beágyazott záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél felerősödik, helyenként viharos lehet. Nyugaton 6, keleten 16 fok lehet a csúcshőmérséklet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?