Hatalmas eső csapott le Magyarországra: mutatjuk, hol esett a legtöbb

Hatalmas eső csapott le Magyarországra: mutatjuk, hol esett a legtöbb

agrarszektor.hu
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett a magyar földekre. A jelentések szerint a lehulló csapadékmennyiség több helyen is átlépte a 20 millimétert, és végre az Alföldön is esett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy mediterrán ciklon örvénylik Magyarország felett, amely végre meghozta a várva várt csapadékot is, így kicsit fellélegezhettek a növények és a szántóföldek. Az Alföldön még mindig óriási a csapadékhiány, de most már legalább itt is esett 4-8 milliméter, picit enyhítve a földek szomjúságát - írta meg az Időkép.hu.

A jelentések szerint az Alpokalján, a Bakonyban és az agglomeráció több ponján is fél havi csapadék hullott le a reggeli órákig és még nincs vége. Szerdán reggel 8-kor a nyugati határszélen fekvő Csesztreg vezetett, mintegy 25 milliméterrel. Mint írták, a folytatásban dél-délnyugat felől szépen lassan megszűnik a csapadék, de azért ma még több helyen várható jelentősebb mennyiség.

A hőmérsékleti kontraszt is nagy lesz, délután 7 és 17 Celsius-fok között alakulnak a hőmérsékletek. Nyugaton és északnyugaton lesznek mérhetőek az alacsonyabb, délkeleten és keleten a magasabb értékek. A nap során nem lesz túl kellemes az idő, és erre még a szél is rá fog tenni egy lapáttal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?