Teleszkópos rakodó

A teleszkópos rakodó a mezőgazdasági termények és anyagok mozgatására használatos gép. A gép felszerelésétől függően különböző anyagokat tud nagy magasságokban is rakodni.

A teleszkópos rakodó, univerzális használhatósága miatt, igen nagy segítséget jelent a mindennapokban a mezőgazdaságban. Ezeket a gépeket a különféle termények és anyagok rakodási munkáinak elvégzésére használják. A teleszkópos rakodó nagy emelési magassággal (akár 7-10 m) rendelkezik, ezért nélkülözhetetlen bizonyos típusú feladatok elvégzése során. A többféle rakodógéptípus (így a teleszkópos rakodók használata is) alkalmazását a rakodási munkák vonatkozásában a mezőgazdasági anyagok és termények sokfélesége, továbbá az egyes technológiai munkafolyamatok eltérő körülményei és változatossága teszi indokolttá.

A leggyakoribbak az önjáró teleszkópos rakodógépek, amelyek alapja egy összkerékmeghajtású, illetve összkormányzású traktor, amely egy hosszú, kettő vagy három tagból álló kitolható, teleszkópos gémmel van ellátva. A teleszkópos rakodók gémjét leggyakrabban kotrókanállal vagy rakodóvillával szerelik fel.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.