2023. február 2. csütörtök Karolina, Aida

Teleszkópos rakodó

A teleszkópos rakodó a mezőgazdasági termények és anyagok mozgatására használatos gép. A gép felszerelésétől függően különböző anyagokat tud nagy magasságokban is rakodni.

A teleszkópos rakodó, univerzális használhatósága miatt, igen nagy segítséget jelent a mindennapokban a mezőgazdaságban. Ezeket a gépeket a különféle termények és anyagok rakodási munkáinak elvégzésére használják. A teleszkópos rakodó nagy emelési magassággal (akár 7-10 m) rendelkezik, ezért nélkülözhetetlen bizonyos típusú feladatok elvégzése során. A többféle rakodógéptípus (így a teleszkópos rakodók használata is) alkalmazását a rakodási munkák vonatkozásában a mezőgazdasági anyagok és termények sokfélesége, továbbá az egyes technológiai munkafolyamatok eltérő körülményei és változatossága teszi indokolttá.

A leggyakoribbak az önjáró teleszkópos rakodógépek, amelyek alapja egy összkerékmeghajtású, illetve összkormányzású traktor, amely egy hosszú, kettő vagy három tagból álló kitolható, teleszkópos gémmel van ellátva. A teleszkópos rakodók gémjét leggyakrabban kotrókanállal vagy rakodóvillával szerelik fel.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.