Brutális eső tarolja le Magyarországot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális eső tarolja le Magyarországot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Kiterjedt csapadékrendszer érte el az esti órákban délnyugat felől az országot, amely északkelet felé helyeződve még a reggeli, délelőtti órákban is többfelé okoz esőt, záport, egy-egy beágyazott zivatart. Az éjszakai órákban sokfelé dörgésre, villámlásra ébredhettünk, a legtöbb eső a szlovén határ közelében esett, Magyarszombatfán 43 millimétert mértek. Több magyar megyére is narancs riasztást adtak ki.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A csapadékot adó rendszer délután északkelet felé távozik, mögötte heves záporok, zivatarok jönnek, szupercellák is kialakulhatnak - írja az Időkép. Az éjjel érkezett záporos, zivataros csapadékrendszer fokozatosan északkeleti irányba helyeződik. A zivatarok környezetében intenzív csapadékhullás (15-25 mm), viharos (60-75 km/h) széllökés előfordulhat, illetve néhol apróbb szemű jég sem kizárt. Napközben ez a csapadékrendszer fokozatosan gyengülve északkelet felé elhagyja hazánkat - írja a met.hu.

Ma délután újabb zivatarok képződhetnek (a délnyugati területeken legkisebb valószínűséggel), köztük heves zivatarok is, melyekre legjobb esély az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Zivatarok környezetében jégeső (ált. 1-3 cm), viharos kifutószél (ált. 60-80 km/h) előfordulhat. Heves zivatarokhoz nagyobb méretű jég (3+ cm) erősen viharos (80-90 km/h-t meghaladó) széllökés, esetleg felhőszakadás (ált. 20-30 mm, ismétlődő csapadékgócok lokálisan ennél több) is társulhat. A zivatartevékenység (intenzitásából veszítve) az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban is folytatódhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?