Őrület, ami Ukrajnában zajlik: már ennyibe kerül a szamóca a piacokon

Őrület, ami Ukrajnában zajlik: már ennyibe kerül a szamóca a piacokon

agrarszektor.hu
Az EastFruit elemzőinek adatai szerint jelentősen nőtt a szamóca ára az ukrán nagybani piacokon, elsősorban a közelmúltban uralkodó hűvösebb időjárás miatt. A kínálat szűkös, az ellátás kiszámíthatatlan, így jelenleg 50-80 UAH/kg (1,26-2,02 USD/kg, 450-720 Ft/kg) közötti áron kínálják a szamócát, ami átlagosan 37%-os növekedést jelent az előző hét végi árakhoz képest. Ukrajna déli és nyugati területein már bőven megkezdődött a szabadföldi bogyós gyümölcsök szezonja, ennek ellenére feltűnően szűkös a kínálat a piacon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

 

A magyar szemmel rendkívül alacsony szamócaárak egyik oka, hogy jelenleg a belföldi termésű gyümölcsöt a tavalyinál csaknem 50%-kal olcsóbban árulják az ukrán piacokon. Ennek ellenére a piac meghatározó szereplőinek többsége a közeljövőben az árak esetleges csökkenésére számít. Véleményüket azzal támasztják alá, hogy a stabilizálódó időjárási körülmények valószínűleg növelni fogják a helyi ültetvények árutömegét, így a közeljövőben a kínálat jelentős bővülése várható - írja a FruitVeB

 

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?