2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Növény (209. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

Befejezte a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített zöldség-gyümölcs támogatásra beadott 359 kérelem ügyintézését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.
Az állatvédelem szigorítása miatt 2010 januárjától nem lehet ketrecben tartani a tyúkokat, melynek többletköltségeit a vásárlók is érezni fogják.
Közel 6,5 milliárd forintot kaphat Magyarország a tavalyi árvízkárok enyhítésére az Európai Unió Szolidaritási Alapjából. A segítség hat közép-európai országnak jár összesen 182 millió euró értékben, a kifizetéseket a szerdai...
Várhatóan a hónap végére megjelenhet az agrár Széchenyi kártya folyószámlahitel főbb részletszabályait meghatározó rendelet - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Vidékfejlesztési Minisztérium.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta az Állattartó telepek korszerűsítése III. jogcím keretében megvalósuló beruházásokra benyújtott támogatási kérelmeket.
A 19. Biokultúra Találkozó keretin belül a Magyar Biokultúra Szövetség idén tizennegyedik alkalommal osztotta ki az Év Biogazdája és az Év Biogazdasága díjakat.
Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb időjárása akár tavasztól őszig is okozhat kellemetlen meglepetést a mezőgazdaságból élőknek, ezért érdemes idejében bebiztosítani a termést, az állatokat, a mezőgazdasági eszközöket és...
A tavalyinál 10 százalékkal több, csaknem 16 milliárd forint központi támogatásra számíthat idén a somogyi mezőgazdaság.
A készülő agrárkamarai törvény kötelező tagságot írna elő az egész élelmiszer-ágazatnak, nem csak a termelőknek és feldolgozóknak, de a kereskedőknek is.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) 200 milliárdos keretéből mintegy 60 milliárd jut vidékfejlesztésre és a LEADER Programra 2013 végéig – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Vidékfejlesztési...
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága döntött az állattartó telepek korszerűsítése címmel kiírt pályázat III. ütemének forrásáról.
Fazekas Sándor a kormányszóvivői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kabinet szerdai ülésén az agrárforgóeszköz hitelprogram elindításáról döntött, amelyet április végétől vehetnek igénybe a mezőgazdasági termelők, halgazdálkodók...
Március végén - április elején kezdi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a héjas gyümölcsűek termesztéséhez kapcsolódó nemzeti kiegészítő (top up) támogatás kifizetését.
A Vidékfejlesztési Minisztérium határozott törekvése, hogy a sertéstenyésztőkön segítsen, az ágazat meglévő gondjait mérsékelje. Az agrártárca az idén, a tavalyinál jóval nagyobb összeget, összesen 47 milliárd forintot biztosít...
Még három napjuk van azoknak a halászoknak, akik támogatási határozattal rendelkeznek a Halászati Operatív Programban lévő támogatásokra. A kérelmeket ugyanis 2011. március 1. – március 31. között jogosultak benyújtani, kizárólag...
A vártnál ugyan kisebb mértékben, de így is drágul a kenyér. A termelőknek és kereskedőknek kevésbé, a fogyasztóknak viszont annál örvendetesebb hír, hogy a napokban számottevően csökkentek a terményárak.
Csütörtökig, március 31-ig kell befizetniük a 2010 évi termékdíj átalányt a mezőgazdasági termelőknek. Fontos tudni, hogy az érintetteknek április 20-ig kell jelezniük a NAV felé, ha erre az évre vonatkozóan is átalány fizetési kötelezettségük...
Középtávú hamisítás elleni stratégiát dolgoz ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a kormány számára - közölte az újjáalakult szervezet az MTI-vel.
Míg az Európai Bizottság január végi jelentésében még meg sem említette a spekulációt az élelmiszerárak ingadozásának okaként, a G8–G20 elnökségét vivő Franciaország láthatóan mindent megtesz azért, hogy még az idén új...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu