2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Növény

A Magosz szerint kirívóan keveset fizetnek az almáért

Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerint, hogy kirívóan alacsony az ipari alma felvásárlási ára. A 13 forintos mai kilónkénti ár az önköltséget sem fedezi.
 
 

Az ipari alma felvásárlási ára kapcsán a termelők és a feldolgozók korábban többszöri egyeztetést folytattak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével – áll a Magosz közleményében. Ám azon túl, hogy a felek megismerték egymás álláspontját, érdemi megegyezés nem született - teszik hozzá.

A 13 forintos jelenlegi kilónkénti felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége, így a betakarítás és a beszállítás költsége sem térül meg, amely a Magosz szerint rendkívül méltatlan helyzetbe hozza a gazdákat. A probléma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vált akuttá, de az ottani feldolgozó ármeghatározó szerepe miatt a helyzet országos jelentőségű üggyé válhat. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) minden jogszerű intézkedést megtesz a piaci feszültség rendezése és a gazdák méltánytalan helyzetének megszüntetése érdekében – fogalmaz a közlemény.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu