A Magosz szerint kirívóan keveset fizetnek az almáért

agrarszektor.hu
Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerint, hogy kirívóan alacsony az ipari alma felvásárlási ára. A 13 forintos mai kilónkénti ár az önköltséget sem fedezi.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ipari alma felvásárlási ára kapcsán a termelők és a feldolgozók korábban többszöri egyeztetést folytattak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével - áll a Magosz közleményében. Ám azon túl, hogy a felek megismerték egymás álláspontját, érdemi megegyezés nem született - teszik hozzá.

A 13 forintos jelenlegi kilónkénti felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége, így a betakarítás és a beszállítás költsége sem térül meg, amely a Magosz szerint rendkívül méltatlan helyzetbe hozza a gazdákat. A probléma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vált akuttá, de az ottani feldolgozó ármeghatározó szerepe miatt a helyzet országos jelentőségű üggyé válhat. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) minden jogszerű intézkedést megtesz a piaci feszültség rendezése és a gazdák méltánytalan helyzetének megszüntetése érdekében - fogalmaz a közlemény.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02