Elpusztultak a magas kőrisek, más fajokat kell ültetni helyettük

agrarszektor.hu
Válaszként a klímaváltozásra újabb, immár negyedik faültetésére készül a MagNet Bank. Ezúttal úgy döntött, a következő két év során mind a 40 ezer ügyfele nevében ültet egy-egy fát. Az első célterület az Ócsai Tájvédelmi Körzetben lesz - írja közleményében a bank.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Két év alatt 40 ezer fát ültet el 40 ezer ügyfele nevében a MagNet Bank. A faültetés első ütemében 20 ezer fa kerül az Európa-szerte egyedi társulásoknak otthont adó Ócsai Tájvédelmi Körzetbe. Az akció sikerét az Erdőmentők Alapítvány és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatása garantálja. A hely kiválasztása azért is különleges, mert a faültetés nemcsak óriási szén-dioxid-lekötést eredményez majd, hanem közvetlenül veszi fel a harcot a klímaváltozással szemben. A hely korábbi fái, a magas kőrisek ugyanis egy olyan károsító gombafajnak estek áldozatul, amely a klímaváltozás hatása miatt volt képes tönkre tenni az állományt. A facsemeték szakszerű elültetését és gondozását az Erdőmentők Alapítvány, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság felügyeli.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!
A felújítást olyan fajokkal végezzük, amelyek már ellenállóak és a várhatóan a viszontagságos éveket is átvészelik majd. Kétéves, 50-80 centiméteres, őshonos kocsányos tölgyekkel - mézgás égerrel elegyben - népesítjük be közösen az erdőt"

- mondja Csanádi Viktor, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetője.


A klímaváltozás körüli félelmek egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a cégekre. Bár fontos az is, hogy egy vállalat az autóflotta helyett biciklizésre ösztönözze a vezetőit vagy zöld felületeket létesítsen az irodaházakban, a környezettudatos vállalati működés ennél mégis összetettebb probléma.A kérdés az, hogy egy vállalat a fő tevékenysége révén hogyan járul hozzá a környezet megóvásához? - mondja Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?