Feje tetejére áll az időjárás a hétvégén: egyszerre lesz tavasz és tél az országban

Feje tetejére áll az időjárás a hétvégén: egyszerre lesz tavasz és tél az országban

MTI
Néhol tavasziasan enyhe lesz az időjárás az első februári hétvégén, akár 16 fokig is melegedhet a levegő. Az országon belül viszont nagy lesz a kontraszt, másutt napközben is csak épphogy fagypont feletti értékek várhatók. Csapadékra is készülni kell, esőre, ónos esőre, néhol havazásra is. A szél viszont péntekre mérséklődik, csak vasárnap lehetnek ismét erősebb lökések - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb felszakadozások elsősorban a Dunántúlon lehetnek. Az Alföldön, a főváros térségében és az Északi-középhegységben szórványosan és időszakosan fordul elő eső. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén északi vidékein esetleg havas eső is eshet. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 7 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő. Napközben az ország északkeleti felében plusz 2 és 7, a délnyugati felében 8 és 16 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Szombaton délnyugaton csupán néhol valószínű szitálás, ugyanakkor hazánk északkeleti kétharmadán több helyen szitálhat, illetve eshet az eső, mindemellett az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. Északon a keleti, északkeleti, máshol a délnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Vasárnapra virradó éjszaka, majd reggel elsősorban az ország északi felén várható eső, helyenként ónos eső, az északkeleti határ közelében pedig néhol havas eső is. A délutáni, esti óráktól sokfelé elered az eső. A szél megélénkül, időnként megerősödik, inkább csak északkeleten maradhat gyenge vagy mérsékelt a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 7, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 16 fok között valószínű, ezen belül északkeleten lesz a hűvösebb, hidegebb, és délen helyenként a tavasziasan enyhe idő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?