Kész, vége: brutális lehűléssel tör be az ősz az országba

Kész, vége: brutális lehűléssel tör be az ősz az országba

MTI
A meteorológiai ősz kezdetére mintegy 10 fokkal hűl a levegő, helyenként jelentős csapadékkal érkezik a hidegfront. A hétvégén viszont néhol ismét lehetnek 30 Celsius-fok közeli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőre még néhány keleti megyére a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést. Ugyanakkor zivatarveszély és a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt is több megyére adtak ki első- és másodfokú figyelmeztetéseket. Azt írták: hétfőn, a nyár utolsó napján kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a délelőtti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a keleti vidékeken lehet a legtöbb napsütés. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, estig a Dunántúlon - annak is főként a déli részein - kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A középső országrészben záporok, zivatarok is kialakulhatnak a nap második részében, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Emellett időnként megerősödik a szél, Sopron térségében és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 22-26, míg keletebbre 27-31 fokig melegszik a levegő. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is.

Kedden, az ősz első napján borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar. Este inkább északon, északkeleten valószínű még csapadék. Helyenként erős lehet a szél is. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximumhőmérséklet 17-26 fok között alakul.

Szerdán északon lehet helyenként záporeső, időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között valószínű.

Csütörtökön legalább pár óra napsütés mindenütt valószínű, de helyenként előfordulhat záporeső. A leghidegebb órákban 8-16 fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütés várható, de helyenként záporeső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 7-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Szombaton nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 8-17 fok lesz. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap sok lesz napsütés, de néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?