Szőlő soraljművelő

A soraljművelő gépek szőlészeti gazdálkodásban a tőkék közötti terület gondozására valók. Ezeket a gépeket jellemzően valamilyen erőgép hidraulikus rendszerére kell csatlakoztatni.

A soraljművelő gépeket a szőlőművelésben a tőkék közötti terület gondozására használják. A növények közötti rész gyommentesítése, gondozása nehézkes, hiszen a hagyományos vontatott jellegű sorközművelő gépek munkaszélessége nem teszi lehetővé a jóval keskenyebb és irányában is merőleges tőkeközök gazmentesítését és tisztán tartását, ezért ennek a feladatnak az ellátására speciális géptípust fejlesztettek, a soraljművelőket vagy más néven tőközművelőket.

Ennek a géptípusnak vannak: tárcsás, kapás, ujjas, pálcás változatai, sőt, alternatív géptípusként oldalazó talajmarókat is használnak a tőközök művelésére. A soraljművelő fejek működtetése általában valamilyen erőgép hidraulikus rendszerének segítségével történik. Léteznek olyan megoldások is, ahol a soraljak és a sorközök művelése egy menetben történhet, mivel az adott célgép mindkét feladat ellátására fel van készítve, az ilyen gépek professzionális szőlészeti és ültetvény sorköz- és soraljművelő eszköznek tekinthetőek, míg más esetekben a törzstisztító funkciót építik egybe a soraljművelést lehetővé tévő eszközzel.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.