2021. január 27. szerda Angelika

Hírek - Növény

Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.
 
 

A 2019. tárgyévre vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell azon ügyfeleknek, akik dohánytermelők, azaz a 53/2015. (IX.14.) FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményben.

Azon dohánytermelők, illetve együttműködő termelők, akik a tárgyév vonatkozásában részt vesznek a szerkezetátalakítási programban és teljesítették a kötelezettségeket, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek az aktivált szerkezetátalakítási támogatási jogosultság mértékéig azzal, hogy kérelmezőnként legfeljebb öt szerkezetátalakítási jogosultság alapján igényelhető a támogatás. A támogatási kérelemhez csatolni kell az elsődleges feldolgozóval kötött szerződés másolatát a dohánytermesztésre vonatkozóan, valamint a szerződésben vállalt dohány átvételét igazoló szigorú számadású bizonylato(ka)t.

A dohánytermelő a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhet, a támogatás igénylésének feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után (beleszámolva a mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylésének alapjául szolgáló jogosultságot is) működtessen, vagy béreljen legalább 0,2 egységnyi dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve támogatási kérelmet a K0197 számú nyomtatványon postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2020. február 17-ig. A 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény elérhető a Magyar Államkincstár honlapján.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu