Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

agrarszektor.hu
Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2019. tárgyévre vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell azon ügyfeleknek, akik dohánytermelők, azaz a 53/2015. (IX.14.) FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményben.

Azon dohánytermelők, illetve együttműködő termelők, akik a tárgyév vonatkozásában részt vesznek a szerkezetátalakítási programban és teljesítették a kötelezettségeket, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek az aktivált szerkezetátalakítási támogatási jogosultság mértékéig azzal, hogy kérelmezőnként legfeljebb öt szerkezetátalakítási jogosultság alapján igényelhető a támogatás. A támogatási kérelemhez csatolni kell az elsődleges feldolgozóval kötött szerződés másolatát a dohánytermesztésre vonatkozóan, valamint a szerződésben vállalt dohány átvételét igazoló szigorú számadású bizonylato(ka)t.

A dohánytermelő a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhet, a támogatás igénylésének feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után (beleszámolva a mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylésének alapjául szolgáló jogosultságot is) működtessen, vagy béreljen legalább 0,2 egységnyi dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve támogatási kérelmet a K0197 számú nyomtatványon postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2020. február 17-ig. A 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény elérhető a Magyar Államkincstár honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?